Home Brokers Easybroker Review 2024

Easybroker Review 2024

by Quinten de Jong
Gepubliceerd: Laatste update: 11 minuten leestijd

Easybroker is een Nederlandse broker die in 2014 werd opgericht. Momenteel heeft deze broker meer dan 15.000 klanten, voornamelijk in België en Nederland. Het is een introducing broker die een directe relatie heeft met zijn klanten maar niet instaat voor de verwerking van de transacties. Daarvoor werkt Easybroker, juist zoals Mexem en Lynx, samen met Interactive Brokers, een van de grootste brokers uit de Verenigde Staten.

Dankzij hun samenwerking met Interactive Brokers kan Easybroker hun klanten toegang geven tot 150 beurzen in meer dan 30 verschillende landen. In Europa zijn dit onder andere beurzen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In Amerika is dit de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Zeer goed

Beheerskosten: Gratis

Minimum inleg: € 0

Aandelen/ETF’s: vanaf € 3

Easybroker staat als Nederlandse broker onder het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Omdat Easybroker geen bankvergunning heeft kan het niet deelnemen aan het Depositogarantiestelsel (DGS). In tegenstelling tot andere brokers zijn je tegoeden dus niet beschermd voor een bedrag tot 100.000 euro.

Als Belgische belastingplichtige is het belangrijk dat u weet dat u als klant van Easybroker over een buitenlandse rekening zal beschikken die moet aangegeven worden bij het Centraal Aanspreekpunt (CAP) van de Nationale Bank van België (NBB). Deze aangifte bij het CAP hoeft u gelukkig maar één keer te doen. Het vermelden dat u in bezit bent van een buitenlandse rekening moet u wel doen op uw jaarlijkse belastingaangifte. Omdat Easybroker de roerende voorheffing op buitenlandse dividend niet inhoudt bent u daar als Belgische belastingplichtige ook zelf voor verantwoordelijk.

Gemiddelde score: 4 / 5

Open een rekening

Voordelen

  • Ruime selectie aan verschillende effecten
  • Lage kosten
  • Uitgebreid handelsplatform

Nadelen

  • Beleggingsplatform is enkel beschikbaar in het Engels
  • U staat zelf in voor aangifte van beurstaks en roerende voorheffing
  • Niet aangesloten bij het Depositogarantiestelsel

Tarieven en kosten

Easybroker heeft een ruim aanbod aan verschillende effecten. U kunt bijna alle effecten wereldwijd verhandelen op meer dan 100 verschillende beurzen. Direct beleggen in cryptomunten zoals Bitcoin, Bitcoin Cash en Ethereum is niet mogelijk. U kunt wel indirect beleggen in cryptomunten via ETF’s en ETN’s.

De tarieven die Easybroker hanteert zijn vergelijkbaar met die van DeGiro en Bux Zero. U kan vanaf 3 euro handelen in aandelen en ETF’s op Europese beurzen zoals de Euronext Brussel en Amsterdam. Voor Amerikaanse beurzen zoals de Nasdaq en de New York Stock Exchange kan u vanaf 3 dollar aandelen en ETF’s kopen en verkopen.

Bovendien rekent Easybroker met een wisselkoersmarge van 0,05% zeer lage kosten aan om valuta om te zetten. Dit is vooral belangrijk voor beleggers die op beurzen in vreemde munten handelen. Hou er wel rekening mee dat je een minimum van 3 euro of 3 dollar betaalt voor het omzetten van valuta.

Klanten van Easybrokers betalen geen bewaarloon, inningskosten of inactiviteitskosten. Zelfs voor uitgaande transfers naar een andere broker rekent Easybroker geen kosten aan. De enige extra kost waar u rekening moet houden is voor het terugboeken naar uw bankrekening. De eerste terugboeking in een kalendermaand is gratis. Daarna betaalt u 1 euro voor een SEPA overschrijving of 8 euro voor een klassieke overschrijving.

BeschrijvingEasybroker
Aandelen EUVanaf € 3
Aandelen VKVanaf £ 3
Aandelen VSVanaf $ 3
ETF EUVanaf € 3
ETF VKVanaf £ 3
ETF VSVanaf $ 3
Obligaties EUVanaf € 6
Obligaties VSVanaf $ 5
Opties EUVanaf € 1,5
Opties VKVanaf £ 4,5
Opties VSVanaf $ 1,5
Futures EUVanaf € 6
Futures VKVanaf £ 7,5
Futures VSVanaf $ 6
WarrantsVanaf € 5,4

Contact met klantendienst

Easybroker is een Nederlandse broker die een goede ondersteuning aanbiedt. U kunt het antwoord op vaak gestelde vragen terugvinden in het gebruiksvriendelijke kenniscentrum. Zit u met een specifieke vraag dan kan u ook contact opnemen via het contactformulier of mailadres info@easybroker.nl. Voor dringende vragen kan u de klantendienst ook telefonisch bereiken elke werkdag tussen 9 uur ’s ochtend en 17 uur ’s avonds op het nummer +31 20 210 9007.

Mijn ervaring met de klantendienst van Easybroker is goed. Mijn vragen via mail worden snel en correct beantwoord. Andere klanten van Easybroker laten op Trustpilot ook voornamelijk positieve reviews achter.

Is Easybroker betrouwbaar?

Easybroker is een Nederlandse broker die in 2014 werd opgericht. Het is een introducing broker die niet zelf instaat voor de verwerking van de transacties van haar klanten. Daarvoor werkt Easybroker, juist zoals Mexem en Lynx, samen met Interactive Brokers, een van de grootste brokers uit de Verenigde Staten.

Easybroker staat als Nederlandse broker onder het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Omdat ze geen bankvergunning heeft, kan het zich dus ook niet aansluiten bij het Depositogarantiestelsel (DGS). Daarom zijn de cashtegoeden van klanten van Easybroker niet beschermd tot 100.000 euro.

Easybroker is zoals elke broker verplicht om het geld en de effecten van hun klanten op gescheiden bankrekeningen en effectenrekeningen te houden. Dit is om ervoor te zorgen dat in geval van een faillissement de schuldeisers enkel beslag kunnen leggen op de activa van Easybroker en niet van hun klanten. In dat geval kunnen klanten hun geld en effecten laten overzetten naar een andere broker.

Enkel in geval van wanbeheer of fraude kan het zijn dat een broker niet in staat is om alle cashtegoeden en effecten terug te bezorgen aan hun klanten. In dat geval treed het Beleggerscompensatiestelsel in werking. Deze zorgt ervoor dat beleggers voor een maximum van 20.000 euro vergoed worden voor alle cashtegoeden en effecten die niet kunnen geretourneerd worden. Easybroker is hiervoor via Interactive brokers aangesloten bij het Irish Investor Compensation Scheme.

Easybroker is aangesloten bij het KiFiD en heeft aangegeven de uitspraken als bindend te accepteren. Het KiFiD is een onafhankelijk organisatie die geschillen in de financiële sector behandelt. Komt u als klant van Easybroker iets tegen dan heeft u de optie om een klacht in te dienen bij het KiFiD.

Tools

Het is belangrijk om te weten dat het beleggingsplatform van Easybroker Engelstalig is. Het is niet mogelijk om de taal van het beleggingsplatform te veranderen. De reden hiervoor is dat Easybroker het handlesplatform van Interactive Brokers gebruikt.

Client Portal

Het Client Portal is een webbased applicatie die u via u computer gebruikt. Deze applicatie is geschikt voor het ingeven van simpele orders zoals het kopen en verkopen van effecten zoals aandelen, ETF’s en opties. Aan de hand van een ingebouwde screener kun je op zoek gaan naar ondergewaardeerde effecten. Met de ingebouwde tools kun je zowel technische als fundamentele analyses doen.

EB Trading

EB Trading is de mobiele applicatie van Easybroker en gelijkaardig aan het Client Portal. Via deze app heeft u toegang tot dezelfde functies als de webbased applicatie. Zo kunt u ook screeners instellen, analyses doen en transacties uitvoeren. De app is gebruiksvriendelijk en eenvoudig om te gebruiken.

Trader Workstation

Trade Workstation (TWS) is ontwikkeld door Interactive Brokers en is een van de beste handelsplatformen op de markt. TWS is ontworpen voor actieve beleggers en daytraders die meer functies nodig hebben dan het Client Portal kan bieden.

Beleggers kunnen koersen in realtime raadplegen, watchlists aanmaken en alerts instellen. De Market Scanner is een geavanceerde screener die u toelaat om meerdere filters in te stellen. Op die manier kan u zeer selectief op zoek gaan naar ondergewaardeerde aandelen, obligaties en ETF’s. En met de Fundamentals Explorer kunt u de financiële gegevens van duizenden bedrijven raadplegen.

Account openen

Naast een persoonlijke rekening kunt u bij Easybroker ook een gezamenlijke rekening openen. Easybroker maakt geen gebruik van Itsme waardoor u alle gegevens handmatig moet invullen. Daarnaast moet u ook de nodige screenshots uploaden van uw identiteitskaart en bewijs van woonplaats. Het volledige onboardingproces kan een paar dagen tot een week in beslag nemen.

Door de app van Easybroker te downloaden kan u een demoversie van het handelsplatform uitproberen zonder daarvoor een account te moeten openen. Op die manier kan u op voorhand bepalen of het handelsplatform, dat enkel in het Engels beschikbaar is, iets voor u is.

In tegenstelling tot brokers zoals DeGiro en Bux Zero zijn zakelijke klanten wel welkom bij Easybroker. Voor het openen van een zakelijke rekening moeten beleggers meer gegevens verstrekken dan voor een persoonlijke rekening. Zakelijke klanten moeten rekening houden met een vaste kost van minstens 25 euro per maand. De uiteindelijke kost hangt af van de aandeelhoudersstructuur en de samenstelling van het bestuur.

Open vandaag nog een rekening bij Easybroker

You may also like

Disclaimer

Alle informatie die op deze website kan gevonden worden, moet beschouwd worden als louter algemene informatie.

Beleggen brengt hoge financiële risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk om altijd uw eigen onderzoek te doen.

Onze auteurs beschikken niet over de vereiste opleidingen of licenties om beleggingsadvies te kunnen geven.

Nieuwsbrief