Home Aandelen Acht Amerikaanse aandelen met een maandelijks dividend

Acht Amerikaanse aandelen met een maandelijks dividend

by Quinten de Jong
7 minuten leestijd

Aandelen die consequent een dividend uitkeren worden, gezien de hype rond The Magnificient 7, stilaan vergeten. Nochtans kunnen dividendaandelen voor het nodige evenwicht zorgen in een beleggingsportefeuille. De meeste bedrijven keren één keer per jaar (of per kwartaal) een dividend uit. Er bestaat echter een handvol bedrijven die maandelijks een dividend uitkeren.

Dit zijn voornamelijk REITs die hun inkomsten halen uit het verhuren van vastgoed zoals kantoorgebouwen, winkelruimtes of assistentiewoningen. Deze bedrijven kunnen een interessante belegging zijn voor mensen die belang hechten aan een regelmatige dividenduitkeringen. De maandelijkse inkomsten uit dividendaandelen zijn namelijk een ideale aanvulling op een pensioen of ander inkomen.

Beleggers die regelmatig dividenden ontvangen, kiezen best voor een broker die geen inningskosten aanrekent. Brokers zoals Saxo en Bolero brengen namelijk 2% kosten in rekening voor het verwerken van buitenlandse dividenden. Belfius Re=Bel rekent 2,42% aan met een minimum van 3,03 euro per dividenduitkering. Door dit minimum kunnen de kosten hoog oplopen. Zeker voor beleggers met een portefeuille die bestaat uit verschillende aandelen die maandelijks of per kwartaal een dividend uitkeren.

In dit artikel overlopen we acht bedrijven met een maandelijks dividend die minstens 10 jaar of langer onafgebroken een dividend hebben uitgekeerd. In de onderstaande tabel zijn de bedrijven gerangschikt volgens het aantal jaren dat ze al onafgebroken een dividend uitkeren.

NaamTickerDividendrendementTrack record (jaren)
Realty IncomeO5,21%53
LTC PropertiesLTC7,04%19
Gladstone Commercial CorporationGOOD8,98%18
Main Street Capital CorporationMAIN6,58%14
Gladstone Investment CorporationGAIN6,50%12
Agree Realty CorporationADC4,70%10
STAG IndustrialSTAG3,80%10
PennantPark Floating Rate Capital PFLT9,92%10

Realty Income Corporation

Realty Income is een bekend vastgoedbeleggingstrust (REIT) die zich richt op de aankoop en het beheer van commercieel vastgoed. Hun portefeuille omvat een breed scala aan vastgoed, waaronder winkels, industriële panden, en kantoren, verhuurd aan bekende nationale en regionale retailers.

LTC Properties

LTC_Properties_logo

LTC Properties investeert in seniorenwoningen en gezondheidszorgvastgoed. Hun investeringen zijn voornamelijk gericht op langetermijnzorgfaciliteiten zoals gespecialiseerde verpleeghuizen en assistentiewoningen. Het bedrijf richt zich op het genereren van inkomsten door middel van het bezitten en financieren van deze eigendommen, vaak via triple-net leases waarbij de huurder verantwoordelijk is voor de meeste kosten.

Gladstone Commercial Corporation

Gladstone Commercial is een REIT gespecialiseerd in de aankoop, het bezit en het beheer van commercieel vastgoed. Hun portfolio bestaat voornamelijk uit kantoorgebouwen en industriële eigendommen. Ze richten zich op het bieden van stabiele inkomsten voor aandeelhouders, voornamelijk door het verhuren van hun eigendommen aan betrouwbare huurders aan de hand van lange termijn contracten.

Main Street Capital Corporation

Main Street Capital is een beleggingsonderneming die zich richt op het verstrekken van kapitaal aan kleine en middelgrote ondernemingen (MKB). Ze bieden zowel schuld- als eigen vermogensfinanciering, en richten zich op bedrijven die op zoek zijn naar kapitaal voor groei, acquisities, of herstructurering. Main Street Capital onderscheidt zich door een hands-on benadering te nemen in hun investeringen, vaak actief betrokken bij het management en de groeistrategieën van de bedrijven waarmee ze samenwerken.

Gladstone Investment Corporation

Gladstone Investment Corporation is een business development company (BDC) die zich richt op het verstrekken van schulden- en eigen vermogensfinanciering aan kleine en middelgrote bedrijven. Hun doel is het genereren van inkomsten en kapitaalgroei door middel van leningen, aandeleninvesteringen en overnames.

Agree Realty Corporation

Agree Realty Corporation is gespecialiseerd in de acquisitie en ontwikkeling van eigendommen die verhuurd worden aan retailers. Deze REIT focust zich voornamelijk op eigendommen waar zich maar een huurder bevindt. Hun portefeuille omvat een breed scala aan commercieel vastgoed, inclusief winkels en supermarkten.

STAG Industrial

STAG Industrial is een REIT dat zich specifiek richt op de acquisitie en exploitatie van industrieel vastgoed, zoals magazijnen en distributiecentra. Ze streven naar een diversificatie van hun vastgoedportefeuille over verschillende geografische regio’s en huurders in diverse industrieën.

PennantPark Floating Rate Capital

PennantPark Floating Rate Capital is een business development company die gespecialiseerde financieringsoplossingen biedt aan middelgrote bedrijven. Dit bedrijf focust zich voornamelijk op het verstrekken van leningen met variabele rentetarieven.

You may also like

Disclaimer

Alle informatie die op deze website kan gevonden worden, moet beschouwd worden als louter algemene informatie.

Beleggen brengt hoge financiële risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk om altijd uw eigen onderzoek te doen.

Onze auteurs beschikken niet over de vereiste opleidingen of licenties om beleggingsadvies te kunnen geven.

Nieuwsbrief