Home Brokers Wat zijn inactiviteitskosten?

Wat zijn inactiviteitskosten?

by Quinten de Jong
1 minuten leestijd

Inactiviteitskosten zijn kosten die sommige brokers aanrekenen aan klanten die geen transacties verrichten of inloggen op hun account. Brokers kunnen niks verdienen aan de klanten die geen effecten te verhandelen. Door inactiviteitskosten of een bewaarloon aan te rekenen kunnen brokers toch iets verdienen aan inactieve klanten. De meeste brokers kiezen ervoor om geen inactiviteitskosten aan te rekenen. Momenteel zijn er drie brokers wel kosten aanrekenen aan inactieve klanten:

Lynx rekent een inactiviteitskost aan van 5 euro per maand voor klanten die gedurende een maand geen transacties uitvoeren. Voer je bij Lynx één transactie per maand uit, dan vervalt deze inactiviteitskost al. Dit is vooral nadelig voor buy-and-hold beleggers die niet elke maand effecten willen kopen of verkopen.

eToro is ook een broker die inactiviteitskosten aanrekent (10 dollar per maand). Maar je kan deze kosten vermijden door simpelweg een keer per jaar in te loggen op je account.

Bux Zero rekent een servicefee van 2,99 euro aan per maand om een account aan te houden. Deze kost betaal je sowieso, of je nu effecten hebt verhandelt of niet.

You may also like

Disclaimer

Alle informatie die op deze website kan gevonden worden, moet beschouwd worden als louter algemene informatie.

Beleggen brengt hoge financiële risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk om altijd uw eigen onderzoek te doen.

Onze auteurs beschikken niet over de vereiste opleidingen of licenties om beleggingsadvies te kunnen geven.

Nieuwsbrief