Home Brokers DeGiro vs. Bolero 2024

DeGiro vs. Bolero 2024

by Quinten de Jong
Gepubliceerd: Laatste update: 8 minuten leestijd

Bolero en DeGiro zijn allebei grote brokers met veel ervaring. Bolero werd opgericht in 1999 door KBC Securities en heeft al meer dan 20 jaar ervaring. DeGiro werd in 2008 opgericht door vijf voormalige medewerkers van Binckbank. Binckbank werd in 2019 overgenomen door Saxo. In 2022 had DeGiro 40 miljard euro in assets under management van 2,4 miljoen klanten. Bolero maakt deel uit van KBC en rapporteert zijn cijfers niet apart.

Belgische klanten van DeGiro beschikken over een buitenlandse rekening die aangemeld moet worden bij het Centraal Aanspreekpunt (CAP). Deze aanmelding is eenmalig en neemt niet veel tijd in beslag. In dit stappenplan leggen we je uit hoe je een DeGiro-account kunt aanmelden bij het CAP. Omdat Bolero een Belgische broker is moet de effectenrekening niet aangegeven worden.

Uitstekend

Beheerskosten: Gratis

Minimum inleg: € 0

Aandelen/ETF’s: vanaf € 2

Zeer goed

Beheerskosten: Gratis

Minimum inleg: € 0

Aandelen/ETF’s: vanaf € 7,5

Daarnaast houdt DeGiro ook de roerende voorheffing niet in wanneer je als belegger dividenden uit het buitenland ontvangt. Bolero zorgt er daarentegen wel voor dat de roerende voorheffing wordt ingehouden bij zowel Belgische bedrijven als buitenlandse bedrijven. Klanten van DeGiro staan dus zelf in om de roerende voorheffing dividenden uit het buitenland aan te geven aan de fiscus.

In tegenstelling tot DeGiro doet Bolero wel de moeite om een gezamelijke rekening aan te bieden. Dit vergt bijkomend werk van de broker omdat er extra zaken moeten nagekeken om witwaspraktijken te voorkomen. Wil je een rekening samen met een partner of familielid openen kun je dus niet terecht bij DeGiro.

BeschrijvingDeGiroBolero
HoofdkantoorNederlandBelgië
Oprichtingsjaar20081999
Assets under management40 miljard euro+Niet meegedeeld
Klanten2.400.000+350.000+
ToezichthouderAFM, DNB en BaFinFSMA en NBB
Depositogarantiestelsel (DGS)JaJa
Beleggerscompensatiestelsel (BCS)JaJa
KredietratingNiet beschikbaarA- (S&P)
Afhandeling beurstaksJaJa
Belgische rekening (CAP)NeeJa
Afhandeling RV buitenlandse dividendenNeeJa
Persoonlijke rekeningJaJa
Gezamenlijke rekeningNeeJa
Zakelijke rekeningNeeJa

Klantendienst

Beide brokers beschikken over een uitstekende klantendienst om klanten in het Nederlands te woord te staan. Klanten kunnen zowel telefonisch als via mail contact opnemen. Bolero heeft een call center dat tot 10 uur ’s avonds bereikbaar is, wat vooral handig is voor mensen die geen tijd hebben tijdens kantooruren. Bovendien zijn ze ook te bereiken op zaterdag, een dienst dat DeGiro niet voorziet.

BeschrijvingDeGiroBolero
ContactformulierNeeJa
E-mailadresklanten@degiro.nlsupport@bolero.be
ChatNiet beschikbaarNiet beschikbaar
Telefoonnummer+31 20 53 53 496+32 16 43 25 41
OpeningsurenOp werkdagen van 8:00 tot 17:30Op werkdagen van 08:00 tot 22:00 en op zaterdag van 9:00 tot 17:00
NederlandsJaJa

Aanbod                                

Zowel bij DeGiro als Bolero krijgen klanten toegang tot een brede selectie aan financiële effecten. Bolero biedt in tegenstelling tot DeGiro geen handel aan in futures of certificates. Bovendien biedt DeGiro toegang tot een groter aantal beurzen in verschillende landen aan.

Ook het openen van een margin rekening is momenteel nog niet mogelijk bij Bolero. Bij DeGiro kun je wel beleggen met geleend geld. Dit moet je wel apart aanvragen omdat het handelen met een hefboom een verhoogd risico met zich meebrengt.

Vanwege regelgeving is het niet mogelijk om direct in cryptomunten zoals Bitcoin of Ethereum te handelen via een broker zoals DeGiro of Bolero. Je kunt bij DeGiro wel beleggen in zogenaamde crypto trackers (ETP’s).

BeschrijvingDeGiroBolero
AandelenJaJa
Fractionele aandelenNeeNee
ObligatiesJaJa
ETFJaJa
BeleggingsfondsenJaJa
OptiesJaJa
FuturesJaNee
WarrantsJaJa
HefboomproductenJaJa
ForexJaJa
CryptoNeeNee
Margin rekeningJaNee
Telefonische ordersJaJa
Aantal beurzen50+30+
Aantal landen30+25+

Transactiekosten

Bij DeGiro en Bolero zijn er geen jaarlijkse kosten verbonden aan het aanhouden van een rekening. Voor het kopen en verkopen van alle mogelijke financiële effecten is DeGiro een stuk goedkoper dan Bolero. Voor ETF’s biedt Bolero nog redelijk scherpe tarieven aan maar voor andere effecten zoals aandelen, obligaties en opties zijn een stuk duurder.

Het voornaamste voordeel van DeGiro is dat je een pak minder transactiekosten zal betalen, zeker wanneer je regelmatig effecten koopt en verkoopt. Bovendien biedt DeGiro ook nog via hun Kernselectie de mogelijkheid om zeer goedkoop maandelijks te beleggen in populaire ETF’s. Op die manier kunnen klanten hun transactiekosten zeer laag houden.

Zeker wanneer je effecten in Griekenland, Ierland, Zuid-Afrika, Australië, Hong-Kong en Japan wilt verhandelen lopen de kosten hoog op bij Bolero. Je betaalt dan 1% op de transactiewaarde met een minimum van 75 euro terwijl je bij DeGiro maar 6 euro zou betalen.

Hou wel rekening met het feit dat DeGiro aansluitingskosten of connectiviteitskosten aanrekent voor elke beurs waar je op verhandelt. Als je binnen één kalenderjaar op zowel de London Stock Exchange, New York Stock Exchange en de Hong Kong Stock Exchange effecten hebt gekocht of verkocht betaal je 7,5 euro per jaar (3 * 2,5 euro). Voor transacties op Euronext Brussel en Amsterdam rekent DeGiro geen kosten aan. Maar zelfs met aansluitingskosten zullen beleggers in vergelijking met Bolero een stuk goedkoper af zijn bij DeGiro.

BeschrijvingDeGiroBolero
Aandelen EUVanaf € 2Vanaf € 7,5
Aandelen VKVanaf £ 3,9Vanaf € 15
Aandelen VSVanaf $ 1Vanaf $ 15
ETF EUVanaf € 2Vanaf € 7,5
ETF VKVanaf £ 2Vanaf £ 15
ETF VSVanaf $ 2Vanaf $ 15
Obligaties EUVanaf € 2Vanaf € 7,5
Obligaties VSVanaf $ 2Vanaf $ 15
Opties EUVanaf € 0,75Vanaf € 3
Opties VKVanaf £ 0,75Vanaf £ 3
Opties VSVanaf $ 0,75Vanaf $ 3
Futures EUVanaf € 0,75Niet beschikbaar
Futures VKVanaf £ 0,75Niet beschikbaar
Futures VSVanaf $ 0,75Niet beschikbaar
WarrantsVanaf € 1Vanaf € 7,5
Voor een volledig en up-to-date overzicht van alle kosten raadpleeg de website van DeGiro en Bolero.

Score

Beleggers die hun transactiekosten laag willen houden kiezen het best voor DeGiro. Maar als belegger mag je niet alleen rekening houden met de transactiekosten. Bolero heeft hogere kosten maar ook een aantal voordelen ten opzichte van DeGiro.

Het voornaamste voordeel van Bolero is dat ze de administratieve last voor Belgische beleggers verlagen. Zo zorgen ze voor het inhouden van de roerende voorheffing op buitenlandse dividenden zodat klanten dit zelf niet moeten aangeven bij de fiscus. Bovendien voorziet Bolero een ruime selectie aan landen waarbij je van een verlaagd tarief kunt genieten wanneer je dividenden uit het buitenland ontvangt.

Bolero is daarom handig voor beleggers die weinig transacties doen en regelmatig dividenden uit het buitenland ontvangen. DeGiro is daarentegen ideaal voor beleggers die hun transactiekosten laag willen houden en het niet erg vinden om een paar extra administratieve zaken zelf af te handelen.

BeschrijvingDeGiroBolero
Aanbod4.54.0
Kosten4.53.0
Gebruiksgemak4.04.5
Klantendienst4.04.5
Algemene score4.34.0

You may also like

Disclaimer

Alle informatie die op deze website kan gevonden worden, moet beschouwd worden als louter algemene informatie.

Beleggen brengt hoge financiële risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk om altijd uw eigen onderzoek te doen.

Onze auteurs beschikken niet over de vereiste opleidingen of licenties om beleggingsadvies te kunnen geven.

Nieuwsbrief