Home Aandelen Wat is guidance?

Wat is guidance?

by Quinten de Jong
1 minuten leestijd

Guidance zijn toekomstgerichte verklaringen die een bedrijf geeft over de verwachte bedrijfsprestaties in de toekomst. Deze prognoses kunnen betrekking hebben op omzet, winst per aandeel of andere financiële indicatoren. Bedrijven verstrekken deze informatie om beleggers een idee te geven van wat het management verwacht in termen van financiële resultaten.

Een bedrijf geeft meestal een guidance na het publiceren van hun laatste kwartaalcijfers. Ze komen vaak aan bod tijdens earnings calls tussen aandelenanalisten en het management van het bedrijf. Bedrijven zijn niet wettelijk verplicht om guidance te geven, hoewel het voor veel bedrijven gebruikelijk is om dit wel te doen.

Deze informatie kan beleggers helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen over het aandeel. Guidance is belangrijk omdat het beleggers inzicht geeft in de toekomstvisie van het bedrijf en helpt bij het beoordelen van de intrinsieke waarde van het bedrijf. Een belegger kan teruggaan in het verleden en de gegeven guidance vergelijken met de werkelijke resultaten. Op die manier kan een belegger een inschatting maken van de betrouwbaarheid van de inschattingen van het management.

You may also like

Disclaimer

Alle informatie die op deze website kan gevonden worden, moet beschouwd worden als louter algemene informatie.

Beleggen brengt hoge financiële risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk om altijd uw eigen onderzoek te doen.

Onze auteurs beschikken niet over de vereiste opleidingen of licenties om beleggingsadvies te kunnen geven.

Nieuwsbrief