Home Vastgoed Waarom beleggen in vastgoed?

Waarom beleggen in vastgoed?

by Quinten de Jong
2 minuten leestijd

Rendement uit twee bronnen

Vastgoed biedt rendement uit twee verschillende bronnen. Enerzijds zijn er de huurinkomsten die voor een stabiele cashflow zorgen. Anderzijds is er een waardestijging op lange termijn die winst kan opleveren bij een eventuele doorverkoop.

Bescherming tegen inflatie

Vastgoed biedt natuurlijke bescherming tegen inflatie. Naarmate de kosten van levensonderhoud omhoog gaan, stijgen ook de huurprijzen. In België mag een huurbaas de huur niet zomaar verhogen, maar het mag wel elk jaar geïndexeerd worden.

Diversificatie

Door vastgoed toe te voegen aan een beleggingsportefeuille, kunnen beleggers hun risico’s spreiden. Vastgoed beweegt vaak onafhankelijk van aandelen en obligaties, wat helpt om de impact van marktvolatiliteit te verminderen.

Hefboomeffect                               

Vastgoedinvesteringen kunnen worden gefinancierd met geleend geld, waardoor beleggers meer kunnen kopen dan met alleen hun eigen kapitaal. Door gebruik te maken van een hefboomeffect wordt het potentieel rendement verhoogd.

Stabiele cash flow

Regelmatige huurinkomsten zorgen voor een stabiele cashflow, die kan worden gebruikt om de hypotheek af te lossen, onderhoudskosten te dekken, of te herinvesteren in andere projecten.

You may also like

Disclaimer

Alle informatie die op deze website kan gevonden worden, moet beschouwd worden als louter algemene informatie.

Beleggen brengt hoge financiële risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk om altijd uw eigen onderzoek te doen.

Onze auteurs beschikken niet over de vereiste opleidingen of licenties om beleggingsadvies te kunnen geven.

Nieuwsbrief